Arbitrage 

Scheidsrechterskaarten vindt u hier


Nieuwe spelregels hockey seizoen 2011-2012

Zoals wel vaker weet de KNHB ons telkens te verrassen met nieuwe spelregels. Ook dit jaar weer. De belangrijkste nieuwe regel heeft betrekking op de strafcorner. Aangezien we bij H7 werkelijk fenomenaal goed zijn in te vroeg uitlopen, wordt dat nog lastig komend seizoen. Voor je het weet sta ik als keep alleen die strafcorner te stoppen. Voor jullie gemak heb ik de nieuwe regels alvast even geknipt en geplakt van de site van de bond. Je kunt het natuurlijk ook op de site van de KNHB vinden, onder de kop arbitrage en dan nieuwe spelregels.

 


Maskers voor lijnstoppers bij de strafcorner.

Met ingang van het seizoen 2011-2012 komt er einde aan het gedogen van allerlei soorten maskers die nu door lijnstoppers worden gebruikt bij het verdedigen van een strafcorner.

Conform regel 4.2. van het spelreglement veld- en zaalhockey is het veldspelers toegestaan om bij het verdedigen van een strafcorner een glad masker te dragen dat aansluit bij de vormen van het gezicht, zolang die strafcorner duurt.

Indien een masker dus niet glad is of niet aansluit bij de vorm van je gezicht mag je dit als verdediger bij de strafcorner niet gebruiken. Dit masker kan gevaar opleveren voor andere spelers in het veld en is daarom verboden.

 

Strafcorner : breaking the line

Als een verdediger bij een strafcorner te vroeg uitloopt wordt de strafcorner overgenomen. De betreffende verdediger moet achter de middenlijn gaan staan en de verdedigende partij moet met 1 man minder de corner verdedigen. Als de doelverdediger te vroeg uitloopt hoeft niet de doelverdediger achter de middellijn maar wordt een andere verdediger aangewezen die naar de middenlijn gaat.

Als een aanvaller te vroeg inloopt wordt de strafcorner overgenomen. De betreffende aanvaller moet achter de middenlijn gaan staan. Als de aangever van de strafcorner duidelijk een schijnbeweging maakt wordt hij vervangen door een andere aangever.


Penalty shoot out

Bij kwalificatiewedstrijden waarbij na de normale speeltijd en de verlenging nog geen winnaar bekend is volgen Penalty shoot outs in plaats van de bekende strafballen.

De aanvaller stelt zich met bal op bij de 23 meter lijn en de doelverdediger staat op de doellijn. Na het fluitsignaal mogen de aanvaller en de doelverdediger gaan bewegen en moet de aanvaller binnen 8 seconden een doelpunt zien te maken. Is de bal niet binnen 8 seconden over de doellijn of begaat de aanvaller een overtreding eindigt de poging zonder doelpunt. Maakt de doelverdediger tijdens zijn verdedigende actie een overtreding wordt de shoot out over genomen. Bij een opzettelijke overtreding van de doelverdediger wordt een strafdoelpunt toegekend. Is de stand na 2 x 5 shoot outs nog steeds gelijk dan wordt er doorgegaan tot er een winnaar bekend is conform het sudden-death principe.

 
Inloggen
Lidnummer:
Wachtwoord:

Onthoud mij!
Route & Adres

'De Roggewoning'

Buurtweg 122

2244AJ Wassenaar

(geen postadres)


070 - 511 11 65

(Baaninfo / Afgelastingen)

Informatie
Zoek
Vandaag jarig
Laatste reacties